Thuis voor nu

Beschermd wonen
Heb jij al zelfstandig gewoond en ging het niet zoals jij het graag wilde?
Kreeg je ambulante hulp maar bleek dit niet voldoende te zijn om dagelijkse regelmaat in je leven te krijgen? Heb je door psychisch of psychosociale problemen hulp nodig bij dagelijkse activiteiten?

Wij bieden jou een veilige plek om te wonen. Om jou veilig en plezierig te laten wonen, wonen er niet meer dan 7 bewoners op de groep. Iedereen heeft een eigen zit- slaapappartement.
We werken samen aan een stabiele omgeving, dagelijkse regelmaat, huishouden, sociale contacten, financiën en zinvolle dagbesteding. We hoeven je misschien niet alles meer te leren en daarom kijken we samen naar wat je al kan. Wat je zelf kunt doen, wordt ondersteund en, zo mogelijk, verder ontwikkeld. Wat je (nog) niet kunt, zullen we je leren.

Het doel is om je zelfstandig te kunnen laten wonen in de toekomst. Alle bewoners huren het appartement van Thuis voor nu.

Indicatie
Voor beschermd wonen heb je een indicatie nodig. Deze is aan te vragen bij Centrum gemeente Nijmegen (voor Tiel). Zij beslissen of jij recht hebt op beschermd wonen. Zij gaan bekijken wat je al kan, waar je hulp bij nodig hebt, hoe je huidige situatie is en welke problemen er spelen.

Afhankelijk van je situatie wordt er een maandelijkse bijdrage geïnd door het CAK als je beschermd gaat wonen.

 

 

 

“ Ik heb eerst zelfstandig gewoond maar door te weinig begeleiding liep ik vast. Nu heb ik een baan, dagelijkse regelmaat en doe ik ook nog mijn eigen dingen. Ik voel mij minder alleen waardoor ik weer toekomst zie”