Thuis voor nu

Ervaringen:

Charlotte Oosterbeek
Thuis voor Nu, een kleinschalig woonproject voor jongeren, op weg naar zelfstandigheid. Een 2e thuis voor velen met goede begeleiding en het doet aan als een 2e gezin met moeder en broertjes en zusjes. Jongeren worden goed begeleid naar een zelfstandig leven. En na het verlaten van Thuis voor Nu kan er altijd extra begeleiding plaats vinden. Doordat het kleinschalig is opgezet, is er veel aandacht voor de kinderen en dat geeft een goed gevoel. Een thuis om trots op te zijn. Wij geven Thuis voor nu als organisatie een 9.

Martijn Oosterbeek
Thuis voor nu is een goed woon initiatief, als je op jezelf wilt gaan wonen later, en ze helpen je daar ook naar toe. Je gaat wel wat fijn is op je eigen tempo ernaartoe werken samen wat heel fijn is.

Rani Lageweg
Thuis voor nu is een plek waar ik mij vertrouwd, veilig en thuis voel. Ontwikkel ik op mijn eigen manier en mijn eigen tempo en wonen we hier met een gezellige groep en een fijne sfeer. Iedereen mag zijn wie die wil zijn! 
Ik ben blij dat Thuis voor nu bestaat!

Stephanie Sulit
Bij Thuis voor nu wil ik leren om zelfstandig te wonen. Als ik dingen niet begrijp of weet niet hoe ik dat moet doen dan kan ik altijd hulp vragen.

Sietske Ton
De cliënten van Thuis voor nu mogen “fouten” maken hierdoor leren zij waar hun eigen krachten liggen, wat uiteindelijk hun zelfvertrouwen vergroot. Thuis voor nu is een leuke en interessante doelgroep met op maat geboden ontwikkelingskansen en groeimogelijkheden per cliënt.

Tanh Au
Sinds dat mijn zoon Tam woont bij Thuis voor nu is Tam positief veranderd. Hij weet al veel meer, hij is vrolijk en heeft sociale contacten. Hij wordt goed geholpen en krijgt goede zorg van jullie. Ik ben blij, dat hij woont bij Thuis voor nu.

Tam Au
Thuis voor nu is een leuke en gezellige plek waar je praktisch en sociaal leert ontwikkelen. Zoals meer voor jezelf opkomen en dingen zoals de was opvouwen en koken. Schoonmaken is niet mijn hobby maar het hoort er wel bij. Vooral het fornuis schoonmaken vind ik wel een ding! Soms is er onenigheid maar dat wordt gelukkig weer opgelost. Er zijn veel gezellige momenten zoals een barbecue en een terrasje pakken. En natuurlijk ook ouwehoeren wat te lang soms door gaat. 😐

Thomas Hendriks
Thuis voor nu voelt als een thuis voor de cliënten maar ook voor het personeel. Inmiddels ben ik niet meer werkzaam bij Thuis voor nu maar het voelt als een warm bad. Ik houd van het kleinschalige, persoonlijk contact met de cliënten en collega’s. Het vertrouwen wat ze hebben gekregen. De passie voor bepaalde zaken. Hoe lief ze voor elkaar kunnen zijn. Dat ze je gemist kunnen hebben als je er even niet bent geweest. Ze wonen graag bij Thuis voor nu.

Rafael Linnemann
Thuis voor nu is een kleine groep waar de cliënten zichzelf leren kennen en zich goed kunnen ontwikkelen. Een groep waar ze allemaal erg sociaal zijn. Een groep waar je je als vriend ook erg op je gemak voelt.

Lisa Nabring
Thuis voor nu sluit aan bij mijn opleiding. Ik vind het belangrijk dat jongeren leren zelfstandig te worden en Thuis voor nu geeft deze jongeren een mooie kans om dit te leren. Ik vind het interessant om ze hierbij te motiveren en stimuleren.

Gerald de Kruijf
Het is altijd gezellig bij Thuis voor nu. Soms zijn er dingen die ik niet zo leuk vind om te leren maar het hoort erbij. Je leert er een hoop. En Thuis voor nu zal ik zeker aanbevelen

Jan en Marga Bouwknegt
Op alle noodzakelijke momenten is er contact met de begeleiding, ook wanneer wij thuis of onze zoon dit nodig achten. Ik heb het idee dat de begeleiding die gegeven wordt effectief is. Thuis voor nu is een kleine instelling met en huiselijk karakter. Er wordt gestreefd naar een gezellige aankleding, zowel binnen als buiten’. Ik geeft Thuis voor nu een 8’

Arnoud Bouwknegt
Ik ben bij Thuis voor nu aan het leren om zo zelfstandig mogelijk te zijn. De contacten met de begeleiders is veel beter en ik heb weer mijn sociale contacten opgebouwd dat was in mijn vorige woonvorm veel minder. Administratie en planning is nog moeilijk voor mij. En ook al is het soms een moeilijke weg het is iets wat je niet alleen hoeft af te leggen. Als jezelf maar de tijd durft te geven. Kom je moeilijke en gezellige momenten tegen.

Rick Albers, Leerkracht basisonderwijs
‘Direct’ en ‘oprecht’ zijn de eerste woorden die in mij opkomen als ik aan Thuis voor Nu denk. In het contact naar cliënten, collega’s en bekenden komt dit zeer sterk naar voren. Tijdens de jaarlijkse klusdag, waarin Kim, collega’s, cliënten, ouders en bekenden hun steentje bijdragen, werd goed zichtbaar hoe er aanspraak wordt gemaakt op de intrinsieke motivatie en zelfstandigheid van cliënten. Er wordt duidelijke sturing gegeven binnen de taken die cliënten uitvoeren. Echter is er ook een groot vertrouwen in de zelfstandigheid van de cliënt aanwezig. Hierdoor ontplooien ze, wat erg mooi is om te zien! De duidelijkheid die Kim biedt naar haar cliënten, biedt ze aan iedereen. Zo heb ik dit zelf mogen ervaren bij de extra begeleiding die ze mij heeft gegeven tijdens mijn afstudeeronderzoek van de Pabo. Kim bezit veel kennis van diverse onderzoeken alsmede het uitvoeren van een onderzoek. Dit is erg waardevol voor de ontwikkeling van Thuis voor Nu!
Thuis voor Nu is een plek waar iedereen kan werken aan zijn   of haar doelen!

Tolk Nederlandse Gebarentaal
Als Tolk Nederlandse Gebarentaal kom ik op verschillende plekken waar dove met horende mensen willen communiceren. Zo kom ik ook geregeld bij Thuis voor nu om te tolken. Het prettige aan Thuis voor nu vind ik de sfeer die er heerst; de kleinschaligheid stelt me op mijn gemak en maakt dat ik mij zelf ook ’thuis voel’, ook al kom ik er puur om te werken. Het contact met het team draagt hier zeker ook aan bij. Ze zijn sociaal, positief ingesteld en bereid om mee te denken wat de samenwerking met Thuis voor nu ontzettend prettig maakt!