Onze laatste berichten

Blog

Afgestudeerd
Na 4 jaar studie mag ik vandaag mijn diploma ophalen en mag ik officieel de titel Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en Gestalt gezinstherapeut gebruiken.

Lees verder

Bewust worden van gezonde voeding en sport
We vinden het belangrijk dat onze bewoners leren wat gezond is en wat voor invloed dat kan hebben op je gezondheid. Bewust hebben we ervoor gekozen om bij Thuis voor nu vers te koken. Geen maaltijden uit pakjes. Zoals iedereen misschien wel weet zit hier veel toevoegingen in die niet gezond zijn.  Ook gaan wee af en toe sporten als de bewoners denken dat het weer tijd wordt. Haha

Vandaag mochten we naar Fitness Voigt in Tiel waar Suzanne Voigt ons alles over voeding kon vertellen en een deel van haar Supersterk traject mochten proeven. Uiteraard werden we ook aan het sporten gezet. Een clubpower les. De bewoners vergeten in ieder geval nooit meer de hoeveelheid suikers in de chilisaus en hoe slecht energydrank voor je is. Het was een geslaagde middag met tools. Nu nog toepassen 😉.

 

Vakantie Kaapverdië
Een nieuwe vakantiebestemming…Kaapverdië. 8-daagse vakantie all-in genieten, ontspannen, zwemmen en eten haha.
Na een aantal weken voorbereiding is het zover. Iedereen is enorm druk en uiteraard vindt iedereen het spannend. Niet iedereen heeft een keer gevlogen. Een aantal hebben vorig jaar gevlogen toen we naar Egypte zijn geweest. Van elke dag is er een blog gemaakt en er zijn veel foto’s. Het belangrijkste is dat zij de kans krijgen om zo’n vakantie mee te maken, te zien hoe het werkt op Schiphol, het niemandsland van Schiphol etc. En uiteraard hoe het is om in een ander cultuur te zijn. Waar we volgend jaar heen gaan weet nog niemand.

 

Onverwachts bezoek van de Inspectie Gezondheidszorg en jeugd
Daar wordt aan de deur aangebeld…. Vroeg in de morgen wordt er aangebeld. Ik doe open…..
Daar staat onaangekondigd de inspectie van de gezondheidszorg en Jeugd voor de deur. Wij komen u vandaag bezoeken om te bekijken of jullie voldoen aan de eisen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mogen wij binnenkomen? Beetje overdonderd…..Ja dat mag!

Na een kop koffie worden bewoners en personeel apart genomen en er worden vragen gesteld over de zorg die wij leveren. Dat is best spannend als iedereen ondervraagt wordt waar je niet bij mag zijn. Aan mij worden ook veel vragen gesteld. Er wordt van alles uit de kast gehaald, alles wordt gecheckt en dubbel gecheckt. Het gaat over protocollen, personeelsdossiers, cliënt dossiers , plannen, bewijzen, MIC-meldingen en in alle gesprekken controleren zij onze deskundigheid. Want je kunt alles op papier hebben, maar dat zegt niet alles over de kwaliteit! Aan het einde van de dag kijken we tevreden terug. We krijgen één verbeterpunt mee, wat we gelijk verwerken en uitvoeren. Een paar weken later is het zover ….. de conclusie van het rapport! Alles groen gescoord en met enorme complimenten van de inspectie!!!

Met trots presenteren wij u het gehele rapport van de IGJ over het bezoek aan Thuis voor nu.

Keurmerk kwaliteit
Als je zo’n prachtig IGJ-rapport hebt dan wil je scherp blijven. De administratie is altijd een ding in de zorg. Wij weten dat alles goed geborgd is maar je wilt het bij kunnen houden, overzichtelijk maken en kunnen verbeteren. Voor ons was het een logisch gevolg….. HKZ certificeren voor kleine organisaties. Deels gaat het gelijk op met de eisen van IGJ maar voor een deel ook niet. Waar goed over nagedacht moet worden is, hoe blijven we de kwaliteit van zorg naar onze bewoners behouden en verbeteren. We willen zo weinig mogelijk tijd besteden aan administratieve taken, omdat we liever onze aandacht geven aan de bewoners. Het is ons gelukt… we hebben een manier van werken gevonden waarbij de administratieve werkzaamheden niet de overhand gaan nemen. In een mooi schema kunnen we alles bekijken en aanpassen waar nodig. Dit was één keer veel werk om alles in te voeren maar nu is het een kwestie van bijhouden. En dan is het zover…de Externe audit, waarin alles gecontroleerd wordt. We mogen ook hier met trots vertellen dat Thuis voor nu gecertificeerd is met keurmerk HKZ voor kleine zorgorganisaties, zonder gebreken! Elk jaar komt deze certificering terug. 

Bezoekadres

Wadenoijenlaan 351-118
4006 AG Tiel

Nicolaas beetsstraat 39
4003 KA Tiel

Contact Info

Prinses Beatrixlaan 19
4001 AG Tiel

aanmeldenwonen@thuisvoornu.nl