Wonen | Werken | Aanmelden

Zorgaanbod

Door de vele aanvragen zijn wij helaas genoodzaakt om een aanmeldingsstop toe te moeten passen.

Dit geldt ook voor de aanmelding bellijst.

Wonen

Algemeen
Het zou toch fijn zijn als je je leven kan opbouwen met structuur, waar je gezien wordt en waar je de kans krijgt om sociale contacten op te bouwen en te behouden. Je kan alle hulp krijgen om je verder te ontwikkelen en alles wat je leert bij te houden. Er is geen tijd aan verbonden. Je krijgt alle ruimte om het op jouw tempo en in jouw tijd te doen. Een plek waar ouders je met een gerust hart los kunnen laten om nieuwe stappen te zetten in jouw leven. Thuis voor nu heeft twee locaties. Eén woonhuis en een locatie met appartementen. Waar je komt te wonen is afhankelijk van de hulpvraag en jouw persoonlijke situatie.

Wonen
Je wilt net als de meeste jongeren werken aan je toekomst en een nieuwe stap zetten in je leven. Je bent eraan toe om het huis uit te gaan. Je wil dit heel graag, maar jij en jouw ouders/verzorgers weten dat je niet alleen kunt wonen. Jij hebt blijvende ondersteuning en hulp nodig met jouw dagelijkse regelmaat. Soms is het moeilijk om te horen dat je blijvende ondersteuning nodig hebt. Toch kan het ook fijn zijn dat je weet dat er altijd iemand is waar je op mag leunen. We bieden je begeleiding aan op alle levensgebieden. Wat je zelf kunt doen, wordt ondersteund, en zo mogelijk, verder ontwikkeld. Om jou veilig en plezierig te laten wonen, bieden wij naast individueel begeleiden ook groepsbegeleiding. Wij hebben bewust gekozen om zoveel mogelijk dezelfde leeftijd groep aan te houden. Alle bewoners huren de kamer of het appartement van Thuis voor nu.

Beschermd wonen
Wanneer je psychiatrische problematiek hebt, denk bijvoorbeeld aan autisme, die je beperken in het zelfredzaam zijn, kan je bij ons wonen. Thuis voor nu biedt 24-uurs zorg nabij of via bereikbaarheid.

Ambulant wonen
Herken jij jezelf? Je woont zelfstandig en je hebt een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Je hebt hulp nodig bij het structureren en organiseren van je ontregelde omgeving? Of heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van je vaardigheden om je zelfredzaamheid te versterken? We kunnen jou ondersteunen. We gaan samen bekijken wat je al kan, waar je hulp bij nodig hebt, hoe je huidige situatie is en welke problemen er spelen. De begeleider komt bij jou thuis. Ons doel is dat je eigen regie over je leven kan hebben en met ondersteuning zelfstandig kan meedraaien in de maatschappij. We hebben ervoor gekozen om zoveel mogelijk in Tiel te blijven met onze ambulante hulp.

dagbesteding & werk

Ons doel is je voor te bereiden om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven in onze maatschappij. Werk of dagbesteding is belangrijk om in je structuur te komen. Niet alleen je dag- en nachtritme is hier belangrijk in. Door te werken ontwikkel je vaardigheden, die je kan toepassen om je verder te ontwikkelen. Nieuwe vaardigheden leren en andere uitdagingen aangaan. 

Ook leer je andere mensen kennen op het werk waarbij je andere sociale contacten op doet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden

*********************
Door de vele aanvragen zijn wij helaas genoodzaakt om een aanmeldingsstop toe te moeten passen. Dit geldt ook voor de aanmelding bellijst.

*********************

Zou jij het leuk vinden om een keer te komen kijken en kennis te maken met Thuis voor nu? Meld je dan aan via aanmeldenwonen@thuisvoornu.nl
dan plannen we een afspraak met je in. 

Bij de kennismaking is het nog niet noodzakelijk dat er een indicatie is. Als je komt wonen bij ons, is dit wel noodzakelijk. 

Op dit moment is er een wachtlijst van een jaar.

Uitsluitcriteria
Wij nemen geen cliënten aan waarbij cliënten niet vrij kunnen bewegen omdat er gevaar voor jezelf dreigt of voor een ander. Een cliënt mag dan niet of alleen onder begeleiding naar buiten. Dit noemen we beperking van bewegingsvrijheid. Dit is allemaal vastgelegd in een wet BOPZ (Bijzondere opname psychiatrisch ziekenhuis)

Agressie
Wij nemen geen cliënten aan die bekend zijn met fysieke/ non- verbale agressie

Lichamelijke beperking
Wij nemen geen cliënten aan in een rolstoel of die moeilijk ter been zijn en geen trap kunnen lopen.

Groepssamenstelling
De cliënt moet aansluiten/ passen binnen de groepssamenstelling.

Dagbesteding
Wij nemen alleen cliënten aan die voorzien zijn van werk, dagbesteding of school.

Werken bij ons

Thuis voor nu vindt het belangrijk dat er ruimschoots aandacht is voor alle bewoners. We bieden begeleiding op alle levensgebieden. We geven de bewoners ruimte voor haar of zijn ontwikkeling, die aansluit bij haar/zijn wensen en behoeften. Ons doel is om de bewoners zo zelfstandig mogelijk te kunnen laten leven in onze maatschappij. Wat je zelf kunt doen wordt ondersteund, en zo mogelijk verder ontwikkeld. We doen dat graag samen met de mensen die voor de bewoners belangrijk zijn. Dat kunnen de ouders/verzorgers, vrienden of andere professionele zorgverleners en organisaties zijn. 

We hebben een klein team waardoor we snel kunnen schakelen en handelen. Gelukkig zitten er nog meer voordelen aan om in een klein team te werken. Zo is er oog voor jouw ontwikkelingen, coaching op de werkvloer en de werksfeer.

Stage
Wat leuk dat je geïnteresseerd bent en Thuis voor nu wil kiezen als je leerplek. Thuis voor nu vindt jouw ontwikkeling belangrijk, maar wij leren vaak ook weer veel van jullie als stagiaires/leerlingen. Hieronder zie je de opleidingen waarvoor wij erkend zijn door de SBB. (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

 Begeleider gehandicaptenzorg
Persoonlijke begeleider gehandicaptenzorg
Persoonlijke begeleider specifieke doelgroepen
Sociaal cultureel werker
Sociaal- maatschappelijke dienstverlener

Spreekt deze informatie jou aan en ben je nieuwsgierig of er een vacature of een stageplek is of wil je meer informatie? Mail dan via onderstaande knop, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

★★★★★
‘’Ik ben zeer tevreden over Thuis voor nu, zij bieden mijn kind een veilig thuis, waar zij zich kan en mag ontwikkelen op haar tempo’’.
Ouder M. Oosterhof, 2023
★★★★★
Thuis voor nu is als een werkelijk thuis voor de cliënten die er mogen wonen.
Ze maken hun naam waar. De inspectie heeft er vertrouwen in dat Thuis voor nu de ingezette koers weet vast te houden. Dat ontwikkelen, leren en verbeteren zich door zal zetten. Daarmee kan voor cliënten van Thuis voor nu ook een Thuis voor later worden.
IGZ, 2019 bron: rapport IGZ Thuis voor nu
★★★★★
“Dat het in de start soms hobbelig gaat maar dat je het tijd moet geven”.
Ouder L. van Dijl

Bezoekadres

Wadenoijenlaan 351-118
4006 AG Tiel

Nicolaas beetsstraat 39
4003 KA Tiel

Contact Info

Prinses Beatrixlaan 19
4001 AG Tiel

aanmeldenwonen@thuisvoornu.nl