Thuis voor nu

Voorstellen
Ik ben Kim Spierenburg. Na jaren gewerkt te hebben in de gehandicaptenzorg als begeleider, teamleider en zorg(regio)manager wilde ik heel graag zorg bieden op een andere manier. Ik wil zorg leveren met mijn hart. Dit betekent concreet dat wij ons best doen om bewoners zo zelfstandig mogelijk mee te laten draaien in haar of zijn omgeving waarbij zij kunnen genieten en gelukkig zijn.


 

Mijn droom
Genieten en gelukkig zijn, dat zijn de twee belangrijkste dingen in mijn dagelijks leven. Ze zijn niet hetzelfde, maar hebben wel heel veel met elkaar te maken. Het is begonnen met een droom en de ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgebouwd in de zorg telt natuurlijk ook mee. Wat mij tegen hield was de angst en wat er allemaal wel niet kon  gebeuren. In 2012 leerde ik zangeres Barbara Straathof kennen. Zij vertelde mij dat zij haar droom heeft laten uitkomen. Ik heb de eerste stap gezet geïnspireerd door haar woorden en luisterend naar één van haar bekende liedjes.

Dream
And dream, when you’re feeling blue 
Dream, that’s the thing to do Things never are as bad as they seem
 So dream, dream, dream,
So dream, dream, dream

Mijn droom: Een kleinschalig wooninitiatief voor mensen met een beperking. Een droom is een start, een vonk van inspiratie. Een actie ondernemen zorgt ervoor dat die vonk een werkelijkheid kan worden. Dat is mijn ervaring. Met een fijn team van mensen heb ik mijn droom gerealiseerd. Ons wooninitiatief is een feit! Een plek, een huiselijke omgeving waar zeven jongeren kunnen wonen. Zij worden omringt door professionele zorg.

Thuis voor nu
Kim Spierenburg

Team
Het team van Thuis voor nu bestaat uit mensen met verschillende achtergronden, die echter allemaal een roeping hebben om te werken in de gezondheidszorg. Het team bestaat uit vaste mensen die allen gediplomeerd zijn en ruime ervaring hebben in de zorg. Ieder neemt zijn eigen expertise mee maar wat ik vooral belangrijk vind is dat het team transparant is en daardoor effectief te werk kan gaan. Tenslotte hebben we met zijn allen één doel, ruimschoots tijd en aandacht besteden aan de hulpvragen van de cliënt. Het team wordt ondersteund door de expertise van een orthopedagoog. Personeelsleden, professionals en vrijwilligers zijn gescreend en hebben een VOG overlegd. 

 

 

 

Zo af en toe zal Puk (de hond) rond kwispelen. Hij zal iedereen begroeten met een blaf en is altijd vrolijk.