Ervaringen

I. en K. Kranenburg, ouders, juli 2023

Wij vinden het concept van Thuis voor nu en waar het voor staat, goed werken. Het is goed om te zien dat de jongeren de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen met de zekerheid dat ze op iemand kunnen terugvallen. 

T.v.K, aug 2023

Thuis voor nu. Is een huis waar ze je een echt thuis bieden. Waar je gaat leren wat je valkuilen en goeie kanten zijn. Vanuit daar kun je gaan groeien en bouwen op een mooie toekomt met behulp van hulpverleners.

T. van Dun, juni 2023

In mijn kennismaking met Thuis voor nu was ik direct erg onder de indruk van deze organisatie. Er is hier echt aandacht en persoonlijke betrokkenheid met de bewoners. Na het meekijken in de organisatie zag ik al snel dat er veel moois gebeurde bij Thuis voor nu. Een plek waar veel aandacht is voor de bewoners, waarbij bewoners gezien worden, waar echt maatwerk wordt geleverd. Met mijn onderzoek en bijbehorende conclusies en adviezen wil ik een bijdrage leveren aan de agogische kwaliteit die gegeven wordt bij Thuis voor Nu.

R. L, aug 2023

Het is een klein wooninitiatief met twee locaties. Er wordt geleerd dat zoveel mogelijk zelfstandig te worden op jouw eigen tempo. Het is gezellig met de huisgenoten die je altijd op kan zoeken en als je vastloopt of nabijheid nodig hebt, kun je altijd naar de begeleiders toe stappen. Je leert hier jezelf mag zijn, zonder dat je be/geoordeed wordt door anderen. Je leert hier je struggles aan te pakken waar je tegen aanloopt, zodat je op een gegeven moment zo zelfstandig mogelijk kan wonen. 

S. Lips, ouder, juli 2023

Een kleinschalige veilige woon/groei plek voor jongvolwassenen met autisme.

M. Oosterhof, ouder, juli 2023

Ik ben zeer tevreden over tvn, zij bieden mijn kind een veilig thuis, waar zij zich kan en mag ontwikkelen op haar tempo. 

B. van Acquoy, ouder, juli 2023

Een plek waar je jezelf mag en kan zijn midden in de grote buitenwereld. Wel veilig genoeg om te kunnen groeien op je eigen niveau. 

T. van Doesburg, ouder, juli 2023

Een thuis met alleen maar liefde en goede begeleiding voor de bewoners.

L. van Dijl, ouder, juli 2023

Dat het in de start soms hobbelig gaat maar dat je het tijd moet geven.

J. F, aug 2023,

Goede begeleiding fijne woonsfeer

R. B, aug 2023

Een fantastische organisatie die echt aan de cliënten denken. Bewoners respecteren en in hun waarde laten.

D. C, aug 2023 

Het is een hele fijne organisatie. Voelt alsof je op kamers woont maar dan met begeleiding zo noem ik het altijd. Begeleiders zijn ook heel erg leuk. Vooral een fijn gevoel.

F. van H, aug 2023 

Oprechte mensen, goed voor elkaar en bewoners.

T. van Doesburg, ouder, juli 2023

Een thuis met alleen maar liefde en goede begeleiding voor de bewoners.

R. Albers, Leerkracht basisonderwijs, 2022

‘Direct’ en ‘oprecht’ zijn de eerste woorden die in mij opkomen als ik aan Thuis voor Nu denk. In het contact naar cliënten, collega’s en bekenden komt dit zeer sterk naar voren. Tijdens de jaarlijkse klusdag, waarin Kim, collega’s, cliënten, ouders en bekenden hun steentje bijdragen, werd goed zichtbaar hoe er aanspraak wordt gemaakt op de intrinsieke motivatie en zelfstandigheid van cliënten. Er wordt duidelijke sturing gegeven binnen de taken die cliënten uitvoeren. Echter is er ook een groot vertrouwen in de zelfstandigheid van de cliënt aanwezig. Hierdoor ontplooien ze, wat erg mooi is om te zien! De duidelijkheid die Kim biedt naar haar cliënten, biedt ze aan iedereen. Zo heb ik dit zelf mogen ervaren bij de extra begeleiding die ze mij heeft gegeven tijdens mijn afstudeeronderzoek van de Pabo. Kim bezit veel kennis van diverse onderzoeken alsmede het uitvoeren van een onderzoek. Dit is erg waardevol voor de ontwikkeling van Thuis voor Nu! 

Thuis voor Nu is een plek waar iedereen kan werken aan zijn of haar doelen!

R. Linnemann, 2021

Thuis voor nu is een kleine groep waar de cliënten zichzelf leren kennen en zich goed kunnen ontwikkelen. Een groep waar ze allemaal erg sociaal zijn. Een groep waar je je als vriend en als bewoner ook erg op je gemak voelt.

M. Oosterbeek, 2020

Thuis voor nu is een goed woon initiatief, als je op jezelf wilt gaan wonen later, en ze helpen je daar ook naar toe. Je gaat wel wat fijn is op je eigen tempo ernaartoe werken samen wat heel fijn is.

J. en M. Bouwknegt, ouders, 2020

Op alle noodzakelijke momenten is er contact met de begeleiding, ook wanneer wij thuis of onze zoon dit nodig achten. Ik heb het idee dat de begeleiding die gegeven wordt effectief is. Thuis voor nu is een kleine instelling met en huiselijk karakter. Er wordt gestreefd naar een gezellige aankleding, zowel binnen als buiten’. ‘Ik geeft Thuis voor nu een 8’

A. Bouwknegt, 2020

Ik ben bij Thuis voor nu aan het leren om zo zelfstandig mogelijk te zijn. De contacten met de begeleiders is veel beter en ik heb weer mijn sociale contacten opgebouwd dat was in mijn vorige woonvorm veel minder. Administratie en planning is nog moeilijk voor mij. En ook al is het soms een moeilijke weg het is iets wat je niet alleen hoeft af te leggen. Als jezelf maar de tijd durft te geven. Kom je moeilijke en gezellige momenten tegen.

C. Oosterbeek, ouder, 2020

Thuis voor Nu, een kleinschalig woonproject voor jongeren, op weg naar zelfstandigheid. Een 2e thuis voor velen met goede begeleiding en het doet aan als een 2e gezin met moeder en broertjes en zusjes. Jongeren worden goed begeleid naar een zelfstandig leven. En na het verlaten van Thuis voor Nu kan er altijd extra begeleiding plaats vinden. Doordat het kleinschalig is opgezet, is er veel aandacht voor de kinderen en dat geeft een goed gevoel. Een thuis om trots op te zijn. Wij geven Thuis voor nu als organisatie een 9

T. Au, ouder, 2019

Sinds dat mijn zoon Tam woont bij Thuis voor nu is Tam positief veranderd. Hij weet al veel meer, hij is vrolijk en heeft sociale contacten. Hij wordt goed geholpen en krijgt goede zorg van jullie. Ik ben blij, dat hij woont bij Thuis voor nu.

Tolk Nederlandse Gebarentaal, 2019

Als Tolk Nederlandse Gebarentaal kom ik op verschillende plekken waar dove met horende mensen willen communiceren. Zo kom ik ook geregeld bij Thuis voor nu om te tolken. Het prettige aan Thuis voor nu vind ik de sfeer die er heerst; de kleinschaligheid stelt me op mijn gemak en maakt dat ik mij zelf ook ’thuis voel’, ook al kom ik er puur om te werken. Het contact met het team draagt hier zeker ook aan bij. Ze zijn sociaal, positief ingesteld en bereid om mee te denken wat de samenwerking met Thuis voor nu ontzettend prettig maakt!

T. Au, 2018

Thuis voor nu is een leuke en gezellige plek waar je praktisch en sociaal leert ontwikkelen. Zoals meer voor jezelf opkomen en dingen zoals de was opvouwen en koken. Schoonmaken is niet mijn hobby maar het hoort er wel bij. Vooral het fornuis schoonmaken vind ik wel een ding! Soms is er onenigheid maar dat wordt gelukkig weer opgelost. Er zijn veel gezellige momenten zoals een barbecue en een terrasje pakken. En natuurlijk ook ouwehoeren wat te lang soms door gaat. 😐

G. de Kruijf, 2018

Een superfijne woonplek waar je veel kunt leren en alles vertrouwt voelt.

Soms zijn er dingen die ik niet zo leuk vind om te leren maar het hoort erbij. Je leert er een hoop. En Thuis voor nu zal ik zeker aanbevelen.

L. Nabring,2017

Thuis voor nu sluit aan bij mijn opleiding. Ik vind het belangrijk dat jongeren leren zelfstandig te worden en Thuis voor nu geeft deze jongeren een mooie kans om dit te leren. Ik vind het interessant om ze hierbij te motiveren en stimuleren.

S. Ton, 2017

De cliënten van Thuis voor nu mogen “fouten” maken hierdoor leren zij waar hun eigen krachten liggen, wat uiteindelijk hun zelfvertrouwen vergroot. Thuis voor nu is een leuke en interessante doelgroep met op maat geboden ontwikkelingskansen en groeimogelijkheden per cliënt.

T. Hendriks, 2016

Thuis voor nu voelt als een thuis voor de cliënten maar ook voor het personeel. Inmiddels ben ik niet meer werkzaam bij Thuis voor nu maar het voelt als een warm bad. Ik houd van het kleinschalige, persoonlijk contact met de cliënten en collega’s. Het vertrouwen wat ze hebben gekregen. De passie voor bepaalde zaken. Hoe lief ze voor elkaar kunnen zijn. Dat ze je gemist kunnen hebben als je er even niet bent geweest. Ze wonen graag bij Thuis voor nu.

S. Sulit, 2016

Bij Thuis voor nu wil ik leren om zelfstandig te wonen. Als ik dingen niet begrijp of weet niet hoe ik dat moet doen dan kan ik altijd hulp vragen.

R. Lageweg, 2015

Thuis voor nu is een plek waar ik mij vertrouwd, veilig en thuis voel. Ontwikkel ik op mijn eigen manier en mijn eigen tempo en wonen we hier met een gezellige groep en een fijne sfeer. Iedereen mag zijn wie die wil zijn!  Ik ben blij dat Thuis voor nu bestaat!

Bezoekadres

Wadenoijenlaan 351-118
4006 AG Tiel

Nicolaas beetsstraat 39
4003 KA Tiel

Contact Info

Prinses Beatrixlaan 19
4001 AG Tiel

aanmeldenwonen@thuisvoornu.nl